TRUDY KUNKELER

TRUDY KUNKELER

Tentoonstelling met werk van Anja de Jong en Trudy Kunkeler

25 juni t/m 7 augustus 2016 – zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Anja de Jong bedenkt en produceert fotografieprojecten in de vorm van tentoonstellingen en (boek)publicaties.
Terugkerende grote thema’s in haar werk zijn de klimaat- en waterproblematiek en de voorliefde voor geschiedenis op basis van een klein en concreet, soms persoonlijk, gegeven.
In de foto´s van De Jong is de mens, indien aanwezig, slechts figurant. Het is haar veel meer te doen om het handelen van de mens en de sporen die deze daarmee trekt in zowel het cultuur-­ als natuurlandschap.
Ateliers 22 toont werk uit ‘Ice Edge -­ IJsgrens’ over haar zoektocht naar de nieuwe ijsgrens. Daarnaast exposeert Anja de Jong nieuw werk uit het project ‘Monuments of Climate Change’; een ‘work in progress’ binnen Nederlandse grenzen waarin waterproblematiek en geschiedenis samenkomen.

De uitgangspunten in het werk van Trudy Kunkeler zijn landschappelijk van aard, het constante schuiven van de aardplaten en de eroderende werking door toedoen van de mens. De cartografische vertaling van de zee op een 17e-eeuwse kaart is de inspiratiebron. Eerder maakte Trudy Kunkeler deze keramische ‘zeeplaten’ met fotografische technieken n.a.v. een tekst van Leonardo da Vinci: ‘Boven de vlakte van Italië, waar vandaag zwermen vogels vliegen, zwommen eens scholen vissen’.

Werkend vanuit het platte vlak ontstonden reliëfs die uitgroeiden tot ruimtelijke objecten als een telkens herhaalde peiling van lengte, breedte, diepte en hoogte. Gezamenlijk vormen zij een landschap, een stad door de zeespiegel overstegen. De hierop volgende serie werk heeft als titel ‘Architectonische Constructies’ met als ondertitel ‘Après nous le déluge’.

Het tentoongestelde werk heeft als titel ‘Maritiem Landschap´.
www.ateliers22.nl -­ www.anjadejong.nl -­ www.trudy-kunkeler.com – www.kunstrondje.nl
ATELIERS 22 – Gravenstraat 22, 3311 BC Dordrecht, 065791 8133, info@ateliers22.nl